Proces produkcji podłoża do uprawy pieczarki składa się z kilku etapów. Niebagatelny wpływ na jakość wytworzonego podłoża mają surowce, z których powstaje nasz produkt. Sposób magazynowania słomy, ochrona przed negatywnymi skutkami atmosferycznymi, dbałość o jej wysoką jakość i świeżość to nasze priorytety. Własne laboratorium, w którym komponenty podlegają ścisłej kontroli i badaniom, to duży atut firmy Karol Kani i Synowie. Kolejnym etapem jest proces fermentacji – ściśle kontrolowany, niezwykle istotny element produkcji podłoża. Proces fazy I trwa około 2-3 tygodni – w zależności od warunków atmosferycznych. Po tym czasie, następuje druga faza produkcji – pasteryzacja.
Firmę Karol Kania i Synowie reprezentuje zespół najlepszych specjalistów – nie inaczej jest w przypadku ekipy odpowiedzialnej za proces fermentacji. Poznajcie jej kierownika – Marcina Kozaka.
Zachęcamy do subskrybowania naszego kanału Youtube i śledzenia nas w Social Mediach.
Zapraszamy!